Gulyás: iskolaőrséget hoz létre a kormány (2. rész)

Belföld, 2020.05.28

A rozsdaövezetekben tervezett lakásépítéssel kapcsolatos kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elmondta: ez új lehetőséget jelent a nagyvárosoknak és elsősorban a fővárosnak. Valós városrehabilitációt szeretnénk, ami akkor lehet sikeres, ha az állam a piacot is be tudja vonni - tette hozzá. Elmondta: az itt épülő ingatlanok mérete a 150 négyzetmétert nem haladhatja meg, és az építés után 5 százalékos áfát kell csak fizetni.

A rozsdaövezetekre vonatkozó áfatörvényt illetően közölte azt is: a szabályozás kialakításakor tekintettel voltak az EU eddigi adóügyi gyakorlatára, így remélhetőleg ebből nem lesznek viták Brüsszelben.

A román külügyminiszternek a Magyarországról érkező gazdaságfejlesztő támogatásokra vonatkozó nyilatkozatát Gulyás Gergely úgy értékelte: 100 év elteltével üdvözítő lenne, ha Románia az ott élő magyarságot is saját polgárinak tekintené, és ha így lenne, akkor örülne annak, hogy magyar többségű térségekben megjelennek a magyar vállalati vagy állami pénzek is. Mi nagy örömmel vennék, ha a román kormány úgy döntene, hogy a Magyarországon élő román közösséget bármivel támogatja, mert mi úgy gondoljuk, hogy ezzel Magyarországot gyarapítja - emelte ki.

Az elmúlt időben történt erőszakos bűncselekményekre vonatkozó kérdésre elmondta: a kormány mindig a szigorú büntetőpolitika pártján állt, de a történtek arra is felhívták a figyelmet, hogy a fiatalok droghasználata veszélyt jelent az egész társadalomra, és foglalkozni kell ezzel a kérdéssel.

Arról is beszélt, hogy sokan a kedvezményes adózási lehetőségek miatt alapítottak egyházat, de a Hit Gyülekezetével kapcsolatban ez a vád nem merülhet fel, itt működő és hívekkel rendelkező egyházról van szó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!