Így fog kinézni a Vág utcai méhlegelő

Belföld, 2021.06.03

Egyre több részlet látható már azon a falfestményen, amelyet két szegedi street art művész készít a SZETÁV Vág utcai fűtőművének oldalán. Az is kiderült, hogy az alkotás folyamatáról timelapse videó készül.

Méhlegelő
Marton Ákos és Vinkó Leó már javában színezik azokat a virágokat, melyek a falfestményen egy zöld mezőt díszítenek majd. Megmutatták a kész festményt is, egyelőre csak kicsiben, hiszen ez alapján festik ki a fűtőmű két hatalmas méretű falát. A koncepció szerint lényegében egybenő a fűtőmű mellett elterülő természetes méhlegelő a festményen ábrázolttal.

A korábbi street art alkotásaikhoz hasonlóan ezúttal is a környezetünk megóvására kívánják felhívni a figyelmet, hiszen olyan méhlegelőt festenek amelyből nagyon sok kellene, hogy a méheket meg tudjuk óvni a káros környezeti hatásoktól. Jelenleg ugyanis a méhészeti ágazatnak sok gonddal kell szembenéznie, ilyen, a környezet, klímaváltozás hatása, a méhlegelők összetételének átalakulása, a változó terméshozam, a szűkülő értékesítési csatornák és a méhegészségügyi problémák hatásai.

Van még egy különlegessége a mostani munkának. A festés helyszínét és az alkotás folyamatát két kamera veszi éjjel-nappal, így a munka végén felgyorsítva, úgynevezett timelapse videó segítségével megnézhetjük, hogyan készült el a kezdetektől a teljes megvalósulásig ez a hatalmas kép. Az átadást június 15-ére tervezik, és az alkotók azt mondják, hogy amennyiben az időjárás kedvező lesz addig, el is készülnek a festménnyel.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!