Így használhatja az értékes teafa kivonatot bőrének ápolására

Belföld, 2021.09.15

A teafa kivonat az egyik legszélesebb körben használt illóolaj. Erős antibakteriális ésgyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így kiváló gyógyír a bőrproblémákra.

Lány A teafa hazája Ausztrália, és a belőle kivont hasznos olaj segít megelőzni a fertőzéseket, csillapítja az irritációt és helyreállítja az epidermiszt.

Tanulmányok szerint az esszencia különféle bőrproblémák, például pattanások, ekcéma, gomba, narancsbőr és herpesz ellen is használható.  

Az olaj megszünteti a gyulladást okozó káros mikroorganizmusokat, miközben antioxidánsokat és ásványi anyagokat biztosít.  

Pattanások kezelésére

A teafaolaj kiválóan alkalmas mitesszerek és pattanások kezelésére. Tanulmányok azt mutatják, hogy segít csökkenteni a kiütések gyakoriságát és intenzitását.

Mivel az illóolajok nagyon koncentráltak, hígítva kell használni.  

Egy lehetőség, hogy megszabaduljon a pattanásoktól, ha öt csepp teafát 2 teáskanál természetes olajjal (kókusz, mandula, shea) vagy mézzel kombinál.
 
Vigye fel a keveréket az érintett területekre, hagyja hatni körülbelül 10 percig, majd öblítse le vízzel.

Készíthet akne elleni tonikot, ha 1 evőkanál rizsecetet, 6 evőkanál desztillált vizet és néhány csepp teafaolajat kombinál egy légmentesen záródó üvegpalackban.  
Minden használat előtt rázza fel a tonikot, és vigye fel vattapálcával. Miután megszáradt, mossa le arcát langyos vízzel.

Készítsen házi arctonik krémet sheavajjal és teafaolajjall. Adjon hozzá 2 csepp teafa illóolajat 2 evőkanál shea vajhoz. Keverje össze és vigye fel a kapott krémet az arcon lévő pattanásokra.

Bőrbetegségek tünetei enyhítésére

Az olyan állapotokat, mint a pikkelysömör és az ekcéma, általában vörösség, duzzanat és viszketés tünetei kísérik. Elég kitartóak lehetnek, de szerencsére néhány természetes gyógyszer segít jelentősen javítani a bőr állapotát.  

Készítsen nyugtató krémet úgy, hogy 10 csepp teafaolajat és 2 evőkanál kókuszolajat kombinál.  
Hozzáadhat 5 csepp levendulaolajat, amely szintén ismert az epidermiszre gyakorolt ​​jótékony hatásáról. Használja naponta 2-3 alkalommal.

Narancsbőr ellen

Antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonságaival a teafaolaj az egyik legjobb gyógyszer narancsbőr ellen, amelyet érdemes kihasználni. A természetes olajok, mint ez az olaj, alkalmazhatók a baktériumok elleni küzdelemben.  

Ne felejtse el azonban óvatosan használni, mert nagyon erős olaj. Használatához kövesse az alábbi receptet:

Nedvesítsen meg egy vattacsomót vízzel, és tegyen rá 1-2 csepp teafaolajat. Vigye fel az érintett bőrfelületre, és várjon néhány órát, majd mossa le langyos vízzel. Ismételje meg ezt naponta kétszer a jó eredmény érdekében.

Alternatívaként keverhet 1 teáskanál mézet vagy aloe vera gélt néhány csepp teafaolajjal.   Ezután vigye fel a bőrére néhány órára, majd mossa le.

Körömgomba ellen

A teafa kivonat gombaellenes és antibakteriális anyagokban gazdag. Az olaj használható körömgomba és súlyosabb fertőzések, például lábgomba kezelésére is.  

Egy pamut törlőkendőre vigyen fel 2-3 csepp teafát és ugyanannyi természetes olajat, mint a kókusz-, mandula-, olíva- vagy sheavaj. Vigye fel a problémás bőrre, és borogassa naponta legfeljebb 3-szor. Segítenek enyhíteni a gyulladást, viszketést, hámlást és kellemetlen érzést, valamint segítenek a gomba gyorsabb gyógyításában.

Herpesz és sebek kezelésére

Ez az illóolaj nagyon hatékonyan hat a herpeszre. Az optimális eredmény érdekében vigye fel a fertőzött bőrre naponta 3-4 alkalommal. A kivonat nem belső használatra készült, ezért nem szabad lenyelni. Az olaj segít a sebek tisztításában és a gyulladás megelőzésében is.  

Keverjen össze 2 cseppet 1 teáskanál kókuszolajjal, és vigye fel a sérült bőrre. Ez a kombináció nemcsak a káros mikroorganizmusokat szünteti meg, hanem serkenti a gyógyulási folyamatokat.  

A herpesz eltávolításához használjon tengeri sót és teafát.  
Keverjen össze 1 teáskanál tengeri sót 4 csepp teafa illóolajjal, és tegye az érintett területre.
Hagyja a keveréket 10 percig hatni, majd mossa le.

Rovarcsípésre

Rovarcsípés okozta viszketés, bőrpír és duzzanat esetén a teafa illóolaját vattapálcikával vigye fel közvetlenül az érintett területre. Ez segít csökkenteni a kellemetlenséget és a gyulladást, az olaj rovartaszító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Óvintézkedések

Javasoljuk, hogy a teafaolaj használata iránt érdeklődő emberek először végezzenek allergiás bőrfolt -tesztet, majd gondosan hígítsák fel a teafaolajat a további irritáció megelőzése érdekében.  

A teafaolaj használatának nincs ismert ellenjavallata. Nem ajánlott egyéni intolerancia és terhesség esetén. Az olajat belsőleg ne használjuk, és a nyálkahártyát védeni kell alkalmazás közben. Tárolja szobahőmérsékleten.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!