Gyulán nyílt meg az első vidéki Pető Prémium Pont

Belföld, 2017.08.17

Megkezdte működését az első vidéki Pető Prémium Pont a Gyulai Várfürdőben - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

Gyulán nyílt meg az első vidéki Pető Prémium Pont A Pető Intézet által elkezdett decentralizált programot azért hozták létre, hogy a Pető-módszer intézményi keretek között azokban a régiókban is elérhető legyen, amelyek távol esnek Budapesttől - olvasható a közleményben.

Az augusztus 1-jétől a Semmelweis Egyetem részeként működő Pető András Kar (korábban Pető András Főiskola) a központi idegrendszeri sérülés miatt mozgásukban akadályozott gyermekek és felnőttek (főként stroke-on átesett páciensek, sclerosis multiplexszel élők, Parkinson-szindrómában szenvedők) fejlesztését végzi intézetében, valamint konduktorokat képez, akik elsajátítják az ehhez szükséges Pető-módszert.

A Pető András által kidolgozott módszer lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. A fejlesztés célja az, hogy a sérültek önellátóvá váljanak és integrálódjanak a társadalomba.

A Pető Prémium Pontba elsősorban a Békés megyében és a térségben élő gyermekeket és felnőttek várják, de szóba jöhet, hogy Magyarország más részeiről, illetve külföldről, főként Romániából is érkezzenek gyógyulni vágyók a térítésköteles szolgáltatásra.

A gyulai Pető Prémium Ponton nyolc, központi idegrendszeri sérüléssel élő, 2-11 éves gyermek és szüleik számára kéthetes nyári tábort rendeztek - írták.

Az akkori Pető András Főiskola, a Gyulai Várfürdő Kft. és a gyulai önkormányzat tavaly szeptemberben írt alá megállapodást a Pető Prémium Pont létrehozásáról.

A főiskolai kar a jövőben több nagy turisztikai attrakcióval rendelkező vidéki nagyvárosban szeretne újabb Pető Prémium Pontokat nyitni.
(MTI)

Galériánk

Gyulán nyílt meg az első vidéki Pető Prémium Pont Gyulán nyílt meg az első vidéki Pető Prémium Pont
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!