Halász János: Hadházy Ákos adjon egyenes választ bűncselekménygyanús földügyeire!

Belföld, 2018.05.16

A Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője felszólítja Hadházy Ákost, hogy "trükközés helyett adjon végre egyenes válaszokat a bűncselekménygyanús földügyeire".

Halász János szerdán Debrecenben újságíróknak azt mondta, az LMP-s politikus "kétségbeesetten menekül a felelősségre vonás elől a földügyei miatt".

Hadházy Ákos korábban arról beszélt, ha a Fidesz nyer, akkor be sem ül a parlamentbe, "ehhez képest most már arra készül, hogy felveszi a mandátumát, a mögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást" - mondta Halász János, aki szerint az már hetekkel ezelőtt kiderült, Hadházy Ákosék földügyei felvetik a bűncselekmény gyanúját.

A frakciószóvivő hozzátette: dokumentumok bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segített kijátszani a földtörvényt, és valószínűleg egy német üzletember kezére akartak játszani magyar földeket csaknem 800 millió forint értékben.

"Hadházy Ákosék több százmilliós földliciten vettek részt, és strómanszámláról fizették ki a 30 millió forintos előleget" - mondta Halász János, megjegyezve, hogy a gyanús tranzakciók miatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentést tett az ügyészségnél.

"Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy a trükközés helyett adjon végre egyenes válaszokat a bűncselekménygyanús földügyeire" - zárta nyilatkozatát Halász János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!