Hamarosan átadják az agráregyetem tulajdonába került gödöllői uszodát

Belföld, 2021.08.31

Szeptember első felében zárulhatnak le a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonába került Gödöllői Városi és Térségi Uszoda átadás-átvételéhez szükséges jogi és engedélyeztetési feladatok - közölte az oktatási intézmény kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a létesítmény nemcsak az egyetem hallgatói és munkatársai, hanem Gödöllő és térsége sportolóinak, valamint lakosságának sportéletét is aktívan támogatja a jövőben.

Hangsúlyozták, hogy az uszoda már hatályos használatbavételi engedéllyel rendelkezik, hamarosan kezdetét veszi a kötelezően előírt terheléses próbaüzem, amely alatt már igénybe vehetők lesznek a létesítmény egyes szolgáltatásai a nagyközönség számára is.

Az uszoda 7760 négyzetméteren 50 méteres versenymedencével, 25 méteres bemelegítő medencével, 10 méteres tanmedencével, regenerációs jellegű wellnessrészleggel, 3 szaunával, jakuzzival, száraz bemelegítőteremmel és 600 férőhelyes nézőtérrel fogja kiszolgálni a látogatók igényeit - emelték ki.

Mint írták, a létesítmény központi költségvetési forrásból, a Nemzeti Sportközpontok beruházásában épült fel.

A közleményben idézték Gyuricza Csabát, az egyetem rektorát, aki szerint "minden adott a próbaüzem megkezdéséhez és a működés folyamatos biztosításához. A helyi és térségi sportélet támogatásának, fellendítésének egyik zászlóshajója lesz a létesítmény, amely a sport- és szabadidős programok folyamatos szervezése mellett tanuszodai feladatokat is el fog látni a környék általános iskoláival történő szoros együttműködésben".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!