Harminc kilométer kerékpárút készülhet Tolnában

Belföld, 2017.05.21

Közel harminc kilométer kerékpárutat építhetnek, illetve jelölhetnek ki Tolna megyei önkormányzatok a Terület- és településfejlesztési operatív program 1,9 milliárd forintos támogatásával.

Tolna és Fadd, illetve Dombori között 550 millió forintos támogatással 8 kilométernyi utat építenek, és 4,5 kilométernyit jelölnek ki - közölte Mireider László, a város önkormányzatának építési és városfenntartási osztályvezetője az MTI-vel. A kivitelezés várhatóan jövő év tavaszán kezdődik.

Tamásiban 379 millió forint támogatással még az idén 11,6 kilométer kerékpárutat létesítenek, amelynek leghosszabb szakasza a városközpontot köti össze a város északi és nyugati iparterületével - mondta Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester.

Bonyhádon is az ipari parkkal kötik össze a városközpontot 1,8 kilométernyi kerékpárút 205 millió forintos támogatással; Paks és Dunakömlőd között - a Tolna megyei önkormányzat adatai szerint - 540 millió forintért 2,5 kilométernyi szakaszt hoznak létre. Az alsónyékiek biztonságos közlekedését szolgálja a Bátaszék-Alsónyék közötti egy kilométernyi kerékpárút, amelyre a két település 277 millió forintos támogatást kapott - mondta Dózsa Pál Tibor független polgármester.

Szekszárdon egy korábbi döntés szerint 410 millió forintból a meglévő 7,7 kilométer mellé 15 kilométernyi útszakasz készül, amelynek köszönhetően a tolnai megyeszékhely észak-déli irányban átjárható lesz kerékpárúton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!