Harminchárom sportegyesület kapott önkormányzati támogatást

Belföld, 2021.05.31

Felosztották a rendelkezésre álló összeget a pályázó szegedi sportegyesületek között, így több mint harminc szervezett kapott működési támogatást az önkormányzattól. A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának véleményét jóváhagyva a polgármester írta alá az előterjesztést.

Szegedi városháza
Az úgynevezett sportkeret az idei önkormányzati költségvetésben 60 millió forint, ebből 50 milliót lehet a sportegyesületek működésére fordítani. Az igények ezúttal is nagyobbak voltak, mint a rendelkezésre álló összeg, így közel 86 millió forintra pályáztak az egyesületek. A bizottság igyekezett arányosan elosztani a pénzt, és két és fél millió forintot fenntartott a sportkereten belüli átcsoportosításra. Ezt a pénzt a későbbiekben utánpótlás nevelésre fordítják.

Végül 42 pályázó sportegyesületből 33 részesült működési támogatásban. A kimagaslóan sikeres egyesületek munkájuk megbecsüléseként kiemelkedő összeget kaptak. Így például a SZEDEÁK kosárlabda csapata – amely bejutott a bajnokság elődöntőjébe – 5 millió forintban részesült. A Szegedi Úszó Egylet 4,5 millió forintos támogatást kapott, négymilliós támogatásban részesült a Szegedi Vasutas Sportegyesület Atlétikai Szakosztály.

Az elosztott 47,5 millió forintból jutott a küzdősportok képviselőinek, de olyan csapatsportágak is részesültek támogatásban, mint a női kézlabda, vagy a jégkorong. A Szegedi Tudományegyetem Vívó Klubja fél millió forintos támogatást kapott, de a szegedi vívósport életében ezen kívül egy másik örvendetes esemény is történt.

A kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság ugyanis döntött arról, hogy emléktáblát kapnak azok a postás vívómesterek, akik megteremtették e sport alapjait a városban. A Tisza Lajos körút 45. szám alatti épület falára ugyanis három egykori Borsody László tanítvány, Márki Ferenc, Tárkány Ferenc, és Bánkuti Sándor neveit helyezik, ki, akik a második világháború után megteremtették a szegedi vívósport alapjait. A fekete márványtáblát június folyamán fogják elhelyezni a postapalota oldalára.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!