Három dolog, melyekről nem beszélünk a CEU-botrány miatt

Belföld, 2017.04.12

Rövid időn belül másodszor tartott sajtótájékoztatót az LMP országos vezetőségéhez tartozó politikus Szegeden. Hadházy Ákos a párt társelnöke arról beszélt, hogy a kormány a CEU ügyével a sokkal fontosabb problémákról tereli el a figyelmet.

A Közép-európai Egyetem (CEU) megtámadásán kívül provokatív törvények egész sorának beterjesztésével igyekszik elterelni a közvélemény figyelmét a Fidesz – mondta a Klauzál téren tartott tájékoztatóján az LMP politikusa. Példaként említette a kormánnyal kritikus civil szervezetek elleni támadást, amellyel lényegében az a célja a kormánynak, hogy megbélyegezzék, külföldi ügynökként tüntessék fel azokat, akiknek más a véleménye a demokráciáról, a szabadságról, a korrupcióról, mint Orbán Viktornak.

Van azonban ennél is nagyobb probléma, ám a kormány ezeket fű alatt próbálja elintézni. Először is a devizahitelesek problémája a Fidesz kormányzásának 7 esztendeje alatt nem oldódott meg, sőt, most, hogy az árfolyamgát időszaka lejárt április elsejétől, sok család kerül még az eddiginél is kritikusabb helyzetbe, ugyanakkor a kilakoltatási moratórium lejártával sokan elveszítik az otthonukat. A kormány pedig szót sem veszteget erre a problémára, sőt úgy tesz, mintha megmentette volna a devizahitelesek millióit.

Mások fontos probléma, hogy a kormány sutyiban sorra szünteti meg az egészségügyet szervező intézményeket. Beintegrálta a szakminisztériumba az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat, felszámolta az ANTSZ maradványait, megszüntette a járványügyi központot. Végül, de nem utolsó sorban ott van az uniós pénzek szisztematikus ellopása, melyre már alig figyel oda a társadalom.

Hadházy helyi példát hozott fel erre, hiszen Kisteleken az ipari parkban 14 csarnokot építettek, ám ebből 12 üresen áll. Ugyanitt elkészült egy új út uniós támogatással, ám az nem vezet sehová. Az LMP politikusa ez jellemzi a legjobban a mostani kormány tevékenységét, hiszen az a szisztematikus rombolás, amit a kabinet véghezvisz, ugyanúgy nem vezet sehová, ahogy a kisteleki út.   

Cikk: Sz. Gy.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!