Három év alatt hárommilliárd forintot szánnak útfelújításra Szombathelyen

Belföld, 2016.10.27

A következő három évben hárommilliárd forintot szánnak útfelújításokra Szombathelyen - döntött csütörtöki ülésén a város önkormányzatának közgyűlése.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester a tervet ismertetve elmondta: 2017-ben 500 millió forintot, 2018-ban 1 milliárd forintot, 2019-ben pedig 1,5 milliárd forintot fordítanak majd útfelújításokra, járdaépítésre.

Illés Károly (Fidesz) alpolgármester hozzáfűzte: a keretet saját költségvetéséből különíti el az önkormányzat, de azt még bővíthetik más, például uniós pályázati források is.

Szólt arról, hogy először azoknak az utaknak a felújítását kezdik meg, amelyekre már van építési engedély, majd felállítanak egy fontossági sorrendet, ami szerint haladni fognak.

Az ellenzéki képviselők közül Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Szolidaritás) egy korábbi jelentésből idézve arra hívta fel a figyelmet: az utak és a járdák teljes felújítása összesen 9 milliárd forintba kerülne Szombathelyen, ezeknek csupán az egyharmadát újítják meg a felvázolt program keretében.

Balassa Péter (Jobbik) a parkolók számának növelését sürgette, szerinte egy több száz férőhelyes parkolóház megépítése javítaná a helyzetet, főleg akkor, ha megindulnak a tervezett útfelújítások, ami miatt "bedugulhat" a város.

Az útfelújítási tervet végül egyhangúlag, ellenszavazat nélkül fogadta el Szombathely közgyűlése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!