Hat és félezer gyermek kapott képzést az internet veszélyeiről

Belföld, 2017.03.03

Hat és félezer általános iskolás részesült olyan speciális oktatásban, amely az internet használata során rájuk leselkedő veszélyek elkerüléséhez ad segítséget. A program záró rendezvényét pénteken Tiszafüreden, a Bán Zsigmond Református Általános Iskolában tartották.

A több mint egy éve indított Vodafone Digitális Iskola elnevezésű program keretében ehhez 25, döntően hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó oktatási intézményben teremtették meg az infrastruktúrát, a képzés személyi feltételeit: 1300 táblagépet osztottak ki, az oktatáshoz pedig 700 pedagógust képeztek ki a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat Safer Internet Program szakemberei.

A tiszafüredi rendezvényen Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte: a program legfontosabb célkitűzése, hogy általa mindenki a digitalizáció nyertesévé válhasson, és "elkerüljük a társadalom digitális megosztottságát".

A köznevelés feladata - tette hozzá -, hogy ne csak az részesülhessen a digitális gazdaság javaiból, akinek a családi háttere ezt lehetővé teszi, hanem minden tanuló számára esélyteremtési lehetőséget kínáljon az, hogy elsajátíthatja a jövő technológiáit.

Marchhart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy ezzel a rendezvény a Vodafone Digitális Iskola program első fázisának végét is jelenti. Az eddig szerzett tapasztalatokat feldolgozzák, majd ezt követően a program második fázisában a digitális kompetenciákat kívánják továbbfejleszteni.

Szeretnének segítséget nyújtani a pedagógusoknak és a diákoknak, hogy a tableteket, illetve az internet-hozzáférést jobban be tudják építeni a tanórákba, érdekesebbé és hatékonyabbá téve ezzel a tanulás folyamatát - jelezte.

Ozsváth János, a Bán Zsigmond Református Általános Iskola igazgatója felidézte, hogy milyen örömmel fogadták a gyerekek a Vodafone által biztosított táblagépeket. Elmondta: az új gépekkel még élvezetesebb, magasabb színvonalú lett az oktatás az iskolában.

A Vodafone Magyarország Zrt. és alapítványa 2015 decemberében indította el a Digitális Iskola Programot, együttműködő partnereivel az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Klebelsberg Központtal, valamint az Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvánnyal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!