Havazás miatt több mint hatvanezer háztartás áram nélkül maradt Lengyelországban

Belföld, 2016.12.02

Az éjjeli havazás miatt 63 ezer háztartás áram nélkül maradt Lengyelországban, a hó és az erős szél faágakat tört le és áramvezetéket rongált meg, a tűzoltókat több mint 1200-szor riasztották - jelentette péntek reggel a TVP Info lengyel közszolgálati hírtelevízió.

Pawel Fratczak, a lengyel országos tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta, hogy a nyugati vajdaságokban volt a legerősebb a szélvihar, fákat döntött ki, működésképtelenné tett transzformátor-állomásokat, és áramvezetékeket rongált meg.

A legintenzívebb havazást pedig Délkelet-Lengyelországban, valamint a közép-lengyelországi Mazóviai vajdaságban tapasztalták, itt a vizes hó faágakat is letört.

A lengyel országos közúti főigazgatóság jelentése szerint a havazás ellenére a közutak és autópályák többsége járható, nem voltak nagyobb közlekedési fennakadásokat. A légi közlekedésben viszont a havazás késéseket okozott, az észak-lengyelországi Gdansk kikötőváros repülőterén néhány induló járatot töröltek, a varsói Chopin repülőtérre érkező gépek pedig késnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!