Havazásra figyelmeztetnek néhány megyében

Belföld, 2020.03.22

Havazás miatt adott ki figyelmeztetést néhány megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Többfelé erős szél várható.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: hétfőn a hajnali óráktól az ország nagyobb részén az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen kísérik viharos lökések. Szintén a kora reggeli óráktól kelet, délkelet felől érkezik egy kiterjedtebb csapadéksáv (jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat). Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén akár 6 centiméternyi tapadó hó is eshet (nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában lehet számítani). A Mecsekben, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat.

Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

A havazás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, a hófúvás miatt Baranya megyére adtak ki figyelmeztetést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!