Hétfőtől rövidített útvonalon jár a gödöllői HÉV

Belföld, 2021.10.01

Hétfőtől rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Gödöllő, Szabadság tér között jár a gödöllői (H8-as) HÉV október 17-ig pályakarbantartás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a kimaradó szakaszon, Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő, Palotakert között a H8-as pótlóbusszal lehet utazni, amely érinti Gödöllő HÉV-állomást is.

Gödöllő, Erzsébet parknál a HÉV-szerelvények mindkét irányban a Gödöllő irányú peron mellett állnak meg, Gödöllő, Szabadság tértől pedig a Gödöllő irányú peron mellől indulnak az Örs vezér tere felé - írták.

Hozzátették: október 6-án és 7-én 20 órától üzemzárásig a HÉV-szerelvények Ilonatelepnél, Kistarcsa, kórháznál, Zsófialigetnél és Kerepesnél mindkét irányba a Gödöllő irányú peronok mellett állnak meg, a karbantartás idejére eső két hétvégén a Gödöllő, Szabadság tér felé közlekedő vonatok pedig Mogyoródnál és Szentjakabnál az Örs vezér tere irányú peronok mellé érkeznek.

Tudatták azt is: október 3-17. között a 992-es éjszakai járat módosított útvonalon közlekedik Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő között. Az autóbuszok a Szabadság út helyett az Ady Endre sétányon közlekednek, ezért ellenkező irányból érintik a Gödöllő, Palotakert ideiglenes végállomást, ahonnan Gödöllő és a cinkotai autóbuszgarázs felé is a Cinkota irányú megállóból indulnak - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!