Hétvégi menetrend a szegedi tömegközlekedésben, ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Belföld, 2020.03.30

Botka László polgármester hétfőn újabb intézkedéseket rendelt el Szegeden a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet miatt.

Szegedi városháza
Március 30-tól ingyenesen utazhatnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozók, valamint a szociális ellátásban dolgozók a szegedi tömegközlekedés járatain a veszélyhelyzet megszűnéséig, ugyanakkor április elsejétől életbe lép a hétvégi menetrend.

A tömegközlekedés szűkítése azt jelenti, hogy április 1-től a hétvégi menetrendre épülő, ütemes, egész napos menetrend lesz érvényben. Szeged város önkormányzata tehát tovább szűkíti, de ugyanakkor fenntartja a közösségi közlekedést a városban úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre.

Az autóbusz-járatok fele csuklós busszal fog közlekedni. A csuklós autóbuszokat elsősorban előre tervezetten a 36-os (II. Kórház), 90-es (II.Kórház), 20-as (SZTK), 72-es (SZILK, DÉLÉP ipari park, Auchan), illetve a 77-es és 21-es (20-as és 90-es járatokkal összekapcsolt feladatok) jelzésű autóbuszvonalakon közlekedtetik. Az új menetrend részleteit letölthető formátumban hétfő délutántól folyamatosan hozza nyilvánosságra az SZKT (villamos, trolibusz és autóbusz) közösségi oldalán és weboldalán.

A szegedi önkormányzat ugyanakkor több mint 700 egyedülálló, idős ember ellátását biztosítja a városban. Az önkormányzat meleg étellel, bevásárlással, gyógyszerkiváltással segíti az idős generáció tagjait Szegeden. A kiszállítás, a segítségnyújtás ingyenes, de az ételért és az árukért fizetni kell.

  • Már 220 üzlet, vendéglátóhely jelezte, hogy bezár Szegeden!
Botka László polgármester március 23-án rendelkezett arról, hogy amennyiben március 31-ig bezárják a bérleményüket azok az üzletek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és ezt az IKV-nak igazolják, akkor április 1-jétől mentesülnek a bérletidíj-fizetési kötelezettség alól. Eddig több mint 220 bérlő jelezte, bezárja üzletét, vendéglátóhelyét, és szünetelteti tevékenységét. Ez havi 50 millió forint bevételkiesést jelent Szeged város önkormányzatának, amely ezzel az összeggel is a szegedi vállalkozásokat támogatja, hogy a veszélyhelyzet elmúltával újra tudjanak indulni.

Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, maradjon otthon!

(Webrádió)

Címkék

Koronavírus Szeged Covid19
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!