HIBAIGAZÍTÁS - Az LMP a reptéri zajártalom csökkentését szorgalmazza

Belföld, 2018.10.11

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2018. október 10-én 10:46 órakor kiadott, Az LMP a reptéri zajártalom csökkentését szorgalmazza  című anyagunk 5. bekezdése helyesen:



Demeter Márta rámutatott: a kőbányai önkormányzat az LMP kezdeményezésére már elfogadott egy olyan határozatot, amelyben kimondják, nem értenek egyet az új repülési irányokkal.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Az LMP a reptéri zajártalom csökkentését szorgalmazza

Budapest, 2018. október 10., szerda (MTI) - Átfogó törvénymódosítást készít az LMP az érintett lakosok és önkormányzatok bevonásával a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér által okozott zajártalom csökkentése érdekében.

Schmuck Erzsébet és Demeter Márta frakcióvezető-helyettes szerdán sajtótájékoztatón felidézte, hogy augusztus közepe óta a nemzetközi légi forgalom olyan fel- és leszállási útvonalakat használ, ami miatt sokkal több ember szenved a repülők zajától.

Schmuck Erzsébet elmondta: egy olyan pénzügyi alap létrehozását kezdeményezik, amelyből a károsodott épületek tulajdonosait vagy az elköltözni vágyókat lehetne kárpótolni, vagy hangszigetelni lehetne a házakat. Ennek forrását az egyre nagyobb forgalmat bonyolító reptér, valamint az állam biztosítaná az LMP elképzelései szerint. Emellett a célra ismét bírságot szednének a határértéket meghaladó zajszennyezésért.

Az LMP a teherszállítást is máshová telepítené.

Demeter Márta rámutatott: a kőbányai önkormányzat az LMP kezdeményezésére már elfogadott egy olyan határozatot, amelyben kimondják, nem értenek egyet az új repülési irányokkal.

Demeter Márta szerint fontos lenne az is, hogy sok reptér gyakorlatához hasonlóan Budapesten se legyen fel- és leszállás éjfél és reggel hat óra között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!