Hiller István: az államnak van szerepe a leszakadó térségekben

Belföld, 2017.04.28

Az MSZP szerint az olyan hátrányos, elmaradott területeken, ahol a piac nem tud vagy nem akar munkahelyet teremteni, az államnak van feladata és kötelessége - mondta Hiller István, az ellenzéki párt választmányi elnöke pénteken az MTI-nek.

A szocialista politikus azt követően nyilatkozott, hogy pártja platformközi tanácskozást tartott a leszakadó térségek gazdasági, társadalmi helyzetéről Ózdon.

A rendezvényről azt mondta: azért választották Ózdot, mert ebben a térségben, Északkelet-Magyarországon "az MSZP-nek van keresnivalója, az egykori erős támogatóbázis visszaszerzése a párt célja".

Jelezte, az MSZP május 27-i kongresszusán választják meg, illetve fogadják el a párt miniszterelnök-jelöltjét, aki Botka László lesz.

Leszögezte: a szocialista párt kormányváltásra készül, és a kormányzóképességhez megfelelő ajánlat kell a választópolgároknak, amit személyek hitelesítenek.

A kongresszusig az MSZP vezetői országjáró körúton vesznek részt - mondta, megjegyezve: ennek egyik fontos állomása volt Ózd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!