Hivatali kötelesség megszegésének gyanúja miatt tett feljelentést a DK a Völner-ügyben

Belföld, 2022.01.10

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali kötelesség megszegésének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Völner Pál fideszes képviselő ügyében - közölte a DK szóvivője hétfőn online sajtótájékoztatón.

Barkóczi Balázs azt mondta, felveti a politikai befolyásolás lehetőségét, hogy Völner Pál nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe.

Az ügyészség magatartása már több mint egy hónapja teszi lehetővé, hogy Völner Pál bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást - jelentette ki az ellenzéki politikus, aki különösen érthetetlennek nevezte, hogy a fideszes képviselő még mindig szabad lábon van, miközben nem tett beismerő vallomást, "nem működött együtt a hatóságokkal, nem válaszolt a kérdésekre, a megbánás legkisebb jelét sem mutatta".

Orbán Viktor miniszterelnök számára nyilvánvalóan azért kedvező az ügyészség tétlenkedése, mert így gátlástalanul használhatja Völner Pált egy esetleges kétharmados parlamenti szavazásnál - értékelt Barkóczi Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!