Hőség - Vasárnap országszerte lehetnek intenzív esőzések

Belföld, 2017.07.22

A hőség mellett vasárnap országszerte lehet intenzív esőzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: vasárnap délelőtt északnyugaton, valamint az északi, északkeleti országrészben várható nagyobb eséllyel zivatar. A déli megyékben kisebb a csapadék valószínűsége.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Emellett Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatar miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ezzel együtt még nem enyhül a hőség. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-36 fok között várható.

Kiemelték: az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Budapestre és Pest, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!