Hóvihar - Többnyire elakadt járművekhez riasztották a tűzoltókat Szabolcsban

Belföld, 2018.03.18

Főként elakadt, árokba csúszott járművekhez riasztották a tűzoltókat a szombat éjjeli hóvihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Több helyen átmenetileg nem volt áram, több tanyabokor nehezen megközelíthető a megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel.

A tűzoltók az M3-as autópályán, a 4-es és a 36-os főuton, Nyíregyházán, Szakolyban, Gulács és Jánd között, valamint Nyírbátor és Nyírvasvári között nyújtottak segítséget baleseteknél, amelyekben összesen hárman sérültek meg.

Nyíregyházán egy reklámtáblát szakított le a szél, míg a Pazonyi úton lévő cirkuszi sátor tetején gyűlt össze nagy mennyiségű hó, s a csapadék súlya veszélyeztette a berendezéseket.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több helyen átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás a hirtelen jött téli időjárás miatt. Nagykállóban 1500 fogyasztót érintett a kimaradás, Nyírmihálydiban és Nyírlugoson néhány utcában okozott üzemzavart, de a szolgáltató már elhárította a hibát. Kemecsén még vasárnap reggel is dolgoztak a helyreállításon az áramszolgáltató munkatársai.

Elzárt település nincs, viszont több tanyabokor nehezen megközelíthető a megyében. Emellett a 36-os főúton a nagycserkeszi elágazás és Tiszavasvári között, valamint a 38-as főúton Nyírtelek és Tiszanagyfalu között hóátfúvás miatt zárták le az utat a közlekedési hatóság szakemberei, a tűzoltóegységek pedig folyamatosan dolgoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!