Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Izlandnál és a Skandináviai-félsziget északi részénél egy-egy ciklon örvénylik, területükön többnyire erősen felhős vagy borult az ég, frontjaik mentén havazás, havas eső, záporeső is előfordul. Ugyanakkor Nyugat-Európa időjárását hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, és az Ural térségében is magasnyomás húzódik, ezeken a tájakon többnyire napos az idő, de Lengyelországban és Romániában több a felhő. A hőmérséklet a kora délutáni órákban kontinensünk északi felén 0 és +10 fok között alakul. Angliában ennél melegebb van, ott 11 és 18 fok közötti maximumot is mérnek. Európa déli felén a többórás napsütés hatására 11 és 22 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medence fölé ma még szárazabb, pénteken már egyre nedvesebb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás péntek estig

-----------------------------

Éjszaka többnyire derült idő lesz, kevés fátyolfelhővel. Pénteken eleinte túlnyomóan napos időre számíthatunk, majd délutántól észak felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék péntek estig nem valószínű. A napközben többfelé erős északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd pénteken napközben megélénkül, a főváros térségében és északnyugaton meg is erősödhet a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 18 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!