Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Pireneusi-félszigettől Közép- és Dél-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől nyugatra ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, az északabbi tájakon hózápor. Az Ural előterétől a Fekete-tengerig egy hullámzó front húzódik, emiatt ott is felhős, csapadékos az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti felén többnyire 2 és 12, délnyugati felén pedig általában 13 és 22 fok között alakul. A legmelegebb Franciaországban és Portugáliában van. Szombat estig a fent említett frontálzóna a Kárpát-medencét is eléri, többfelé várható csapadék.


Várható időjárás szombat estig

------------------------------

Észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és késő estétől egyre több helyen várható eső, zápor, éjszaka néhol zivatar is kialakulhat. Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délután, estefelé szakadozhat fel északon a felhőzet. Egy átmeneti, hosszabb szünetet követően délután újabb csapadékzóna érkezik. Éjszakától a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, főként az északi országrészben helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 14 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!