Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa északi felén kialakult élénk nyugati áramlással az Atlanti-óceán felől enyhe, nedves léghullámok haladnak a kontinens belseje felé. A többnyire északon vonuló időjárási frontok hatására a Brit-szigetek, a Skandináv-félsziget felett, valamint Európa északkeleti harmadán gyakran erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, a záporeső, északkeleten még hózáporok alakulnak ki. A déli területeken kevesebb a felhő, több órára kisüt a nap. Az 50. szélességi körtől délre - a Fekete-tenger térségének kivételével - szinte mindenütt 15 fok fölé melegszik délutánra a levegő, a Pireneusi-félsziget déli felén 23, 26 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medencében is az ilyenkor megszokottnál több fokkal enyhébb idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül.


Várható időjárás kedd estig:

----------------------------

Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel; a több és időnként a vastagabb felhőzet az északi országrészben valószínű, a több napsütés az ország déli felén várható. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként északon gyenge eső, zápor előfordulhat. Kedden az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli, délnyugati szél élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 17 és 22 fok között valószínű, helyenként a tartósabban erősen felhős északkeleti területeken kissé hűvösebb lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!