Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa déli felének időjárását anticiklonális hatások alakítják. A Földközi-tenger menti országokban, a Balkán-félszigeten, az Égei-tenger térségében a többnyire kevés felhő mellett napos az idő, és a hőmérséklet csúcsértéke Dél-Spanyolországban, a Nyugat-Balkánon és Görögországban a 25 fokot is meghaladja. Hétfőn a kontinensen a legmelegebbet, 27,4 fokot Bosznia Hercegovinában mérték. Ugyanakkor az északi területeken folytatódik a változékony idő; a nyugatról keletre mozgó időjárási frontok hatására gyakran erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, északkeleten még hózáporok alakulnak ki. Ezek a frontok egyelőre legfeljebb érintik a közép-európai térséget, így a Kárpát-medence időjárásában lényeges változást nem hoznak. Szerda estig folytatódik a változóan felhős, többnyire napos idő az ilyenkor megszokottnál jóval magasabb hőmérséklettel.


Várható időjárás szerda estig:

------------------------------

Az ország déli felén gyengén felhős idő várható, de éjszaka északon már több lehet a felhő, és ott egy-egy zápor sem kizárt. Szerdán is több órára kisüt a nap, napközben főként az északi és a nyugati területeken növekszik meg a felhőzet. A délutáni, esti órákban elszórtan zápor is előfordulhat, néhol - nagyobb valószínűséggel az Alföld nyugati felén - zivatar is lehet. Kezdetben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de szerdán az Alföldön megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 24 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!