Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa északi részén egy ciklon örvénylik, mely alapvetően meghatározza az időjárást a Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság térségében. Frontjai mentén erősen felhős az ég, esőről, záporról, északon havazásról érkezik jelentés. A Vizcayai-öböl felett szintén alacsony nyomású központ helyezkedik el, errefelé változóan felhős az idő, többfelé esik az eső, záporeső. Az Atlanti-óceán felől anticiklon nyúlik be az Északi- és a Balti-tenger vidékére, a part menti területek időjárását sok napsütés jellemzi. A Kárpát-medence és a Balkán-félsziget északi fele továbbra is Európa legmelegebb része, kora délután több helyen 25-27 fokot mérnek. Péntek estig hazánk fölé a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon peremén szárazabb és pár fokkal hűvösebb levegő áramlik.


Várható időjárás péntek estig:

------------------------------

A változó mennyiségű gomoly- és fátyolfelhő mellett péntek is több órára kisüt a nap. Helyenként zápor, néhol zivatar előfordulhat, csütörtökön nagyobb eséllyel a középső országrészben, valamint északkeleten, holnap az ország északkeleti harmadán. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, pénteken a szél északira, északkeletire fordul, és estétől az Alföld egyes részein viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, a felhősebb, illetve magasabban fekvő tájakon lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 23 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!