Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.04.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Izlandtól nyugatra ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Brit-szigetek nyugati területin okoz több felhőt és helyenként záporokat. Szintén sok a felhő a már napok óta az Uraltól a Kárpátokon át egészen az Appennini-félszigetig húzódó frontrendszer mentén, és errefelé is több helyen alakul ki eső, záporeső. Szárazföldünk más tájain anticiklonális hatások érvényesülnek, változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a fent említett frontrendszer mentén, illetve attól északnyugatra általában 3 és 15 fok között változik, csak a délebbi tájakon enyhébb az idő, a Pireneusi-félszigeten 15, 20 fokot mérnek. Továbbra is nyáriasan meleg van délkeleten, ahol a délutáni órákra többnyire 21 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, a legmelegebb a Balkánon van. Vasárnap estig a frontrendszer tovább helyeződik kelet felé, fokozatosan elhagyja a Kárpát-medence térségét.



Várható időjárás vasárnap estig

-------------------------------

Éjszaka a Dunántúlon túlnyomóan derült idő lesz, másutt még többnyire erősen felhős lesz az ég. Az ország középső és keleti tájain néhol zápor előfordulhat. Vasárnap nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk többórás napsütéssel, csak északkeleten lesz kezdetben több a felhő, majd délután ott is csökken a felhőzet, arrafelé záporeső lehet. Éjszakára mérséklődik, majd az északkeleti, keleti vidékeken megélénkül, napközben néhol megerősödik az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon hidegebb lesz, ott +1, -2 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 13 és 18 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!