Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.05.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Északnyugat-Európa felett egy több középpontú alacsony nyomású rendszer helyezkedik el. Hatására a Skandináv-félsziget déli részétől Franciaországon át egészen a Földközi-tengerig erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, záporeső, Spanyolországban zivatarok is képződnek. A hőmérséklet csúcsértéke a front előterében az ilyenkor megszokottnál magasabb, Norvégiában 20 fok közelébe, a Benelux államok területén, Franciaországban és Spanyolországban néhol 30 fok fölé is felmelegszik a levegő. A Fekete-tengertől északra szintén egy ciklon örvénylik, errefelé is felhős, csapadékos az időjárás. Kontinensünk többi része felett anticiklon helyezkedik el, a leszálló légmozgás hatására többnyire derült, száraz az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet Közép-Európában általában 18 és 26, északabbra és keletebbre 6 és 19 fok között alakul. A Kárpát-medence időjárását péntek estig továbbra is a fent említett anticiklon alakítja, kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Sok lesz a napsütés, pénteken is a Dunától keletre számíthatunk nappali gomolyfelhő-képződésre. Csapadék nem várható. A Dunántúlon a déli, délkeleti szél megélénkül, pénteken az Észak-Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 29 fok között valószínű.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!