Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.05.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa nagy részén nyáriasan meleg az idő, már csak az északi és északkeleti területeken fordulnak elő 10 fok alatti maximumok. Izlandtól nyugatra ciklon örvénylik, hatására erősen felhős az ég, többfelé esik eső, záporeső. Szintén ciklon helyezkedik el Finnország felett, hullámzó frontrendszere Dél-Spanyolországtól Észak-Németországon keresztül egészen a balti államokig húzódik, emiatt arrafelé szórványosan esik eső, záporeső, néhol zivatarok is kialakulnak. A frontrendszer előoldalán továbbra is melegebb levegő áramlik Franciaország és Németország térségébe, így ott a szokásostól több fokkal magasabb a hőmérséklet, néhol 33, 34 fokot is mérnek. Kontinensünk többi részén anticiklon terül el, a leszálló légmozgás következtében napos, száraz az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A Kárpát-medence fölé kedd estig meleg és száraz levegő áramlik, hatására folytatódik a nyárias idő.



Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Hétfőn csapadék nem várható, kedd délután, este az északi és nyugati határvidéken néhol kialakulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. A déli, délnyugati szél napközben megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és északkeleten helyenként hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 32 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!