Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.06.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Anticiklon helyezkedik el Nyugat-Európa fölött, hatására az Északi-tengertől a Földközi-tenger nyugati medencéjéig nagy területen nyugodt, eseménytelen az időjárás, a sok napsütést kevés felhő zavarja. A Balkán-félsziget térségében magassági hidegörvény okoz változékony, szeles időt, Ukrajnától Görögországig többnyire felhős az ég, több helyen alakul ki eső, zápor, zivatar. Középpontjával Izland fölött ciklon örvénylik, hosszan elnyúló frontjai mentén a kontinens északi országaiban sok a felhő, többfelé csapadékos, szeles az idő. Arrafelé az óceán partvidékéhez közel eső területeken napközben is 20 fok alatt marad a hőmérséklet. Közben délies áramlással Anglia, illetve az Északi-tenger vidéke fölé meleg levegő érkezik, általában 22, 27 fokig emelkedik délután a hőmérséklet, de London környékén 28, 30 fokot is mértek. Európa legmelegebb részén - az Ibériai-félsziget déli felén - továbbra is 40 fok körül, sőt helyenként 42, 44 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence térségét hétfőre elhagyja a magassági hidegörvény, pár fokkal melegebb, szárazabb levegő érkezik.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, a középső, valamint keleti, délkeleti országrészben elszórtan kialakulhat záporeső, a keleti határszélen egy-egy zivatar. Estétől határozottabban csökken a felhőzet, mindenütt megszűnik a csapadék, hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég. Hétfőn gomolyfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. Vasárnap estig az északi szelet többfelé erős, Nyugat-Magyarországon, a Balaton, illetve a Zemplén térségében viharos lökések kísérhetik. Keleten hétfőn is élénk marad a szél, máshol mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 30 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!