Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.07.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Izland közelében, valamint a Kelet-európai-síkság középső területe fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra arrafelé, valamint a ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Szárazföldünk nagy részén anticiklonális hatások érvényesülnek, általában kevés a felhő, sokat süt a nap. A Pireneusi-félszigeten, a Keleti-Kárpátok térségében pedig a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként zápor, zivatar is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon többnyire 14 és 24 fok között változik, csak a Skandináv-félsziget legészakibb tájain mérnek néhol 10 fok alatti maximum-hőmérsékletet. Kontinensünk déli és nyugati tájain továbbra is meleg van, a délutáni órákra általában 29, 35 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte északkeleten kissé hűvösebb, majd mindenhová egyre melegebb, labilis légállapotú levegő érkezik.



Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------


Eleinte főként az ország keleti, északkeleti harmadán, illetve nyugaton, délnyugaton alakulhat ki helyenként zápor, zivatar a gomolyfelhőkből. Éjjel kezdetben nyugaton, délnyugaton több lesz a felhő, és néhol zápor, zivatar még lehet, majd mindenütt csökken a felhőzet. Pénteken eleinte kevés felhőre, napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, és több helyen fordul elő zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet. Csütörtökön az északnyugati szél néhol megerősödik, éjszakára mérséklődik a légmozgás. Pénteken a szél délkeletire, majd délnyugatira fordul, és megélénkül. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 28 és 34 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb, délnyugaton melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!