Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.08.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Észak-, Északnyugat-Európa időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. A felsorolt tájakon főként a frontok mentén sok a felhő, és elszórtan fordul elő eső, záporeső, helyenként zivatar. Ugyanakkor szárazföldünk középső és déli területe fölött anticiklon helyezkedik el, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csak helyenként képződnek erőteljesebb gomolyfelhők, és ott néhol zápor, zivatar is kialakul, máshol csapadék nem fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon többnyire 15 és 25, középen és délen pedig 28 és 39 fok között alakul. A legmelegebb Spanyolország déli részén és Szardínián van, ott helyenként a délutáni órákban 40 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható lényeges változás, marad a hőség.


Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet. Az ország nagy részén csapadék nem valószínű, de pénteken késő délutántól, estétől az északnyugati, nyugati tájakon egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de eleinte északnyugaton, pénteken másutt is időnként megélénkül a délnyugati szél. Pénteken estefelé a Kisalföldön a szél északnyugatira fordul. Zivatar környezetében a szél viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de a városokban, vízpartokon, a hegyekben melegebb, az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet.A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 35 és 40 között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!