Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.08.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Norvég-tenger felett markáns ciklon örvénylik. Frontjai Közép-Skandináviától Litvánián és Lengyelországon át a Vizcayai-öbölig húzódnak. A front mentén több helyen is előfordul eső, zápor, zivatar, és mögötte több fokkal hűvösebb levegő áramlik Európa északnyugati részei fölé. Ugyanakkor a mediterrán térségben, a Kárpát-medencében és a Balkán-félszigeten továbbra is forró, csapadékmentes az időjárás általában, csak elvétve fordul elő egy-egy frissítő zápor, zivatar. A Földközi-tenger mentén, Szerbiában és a vele szomszédos tájakon több helyen 40 fok közelébe emelkedik délutánra a hőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább az említett ciklon gyengülő, majd a térségben feloszló hidegfrontja alakítja, az északira változó áramlás miatt szombaton már több fokot gyengülhet a nappali felmelegedés mértéke.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------



Az ország legnagyobb részén folytatódik a túlnyomóan napos, csapadékmentes idő, a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a délutáni órákban. Ugyanakkor az északi megyék fölött erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott néhol futó zápor is előfordulhat. Emellett péntek késő délután, éjszaka, valamint szombat este északnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. Éjjel északnyugatira, északira fordul és átmenetileg meg is erősödik a szél, szombaton már csak élénk széllökések lehetnek kora délutánig.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 24 fok között várható, de a nagyobb városokban ennél melegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton jellemzően 31 és 38 fok között alakul az északnyugati megyékben az alacsonyabb, az Alföld délkeleti részein a magasabb értékekkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!