Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.08.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Skandináv-félszigettől északra alacsony légnyomású rendszer található, amelynek hidegfrontja a Kola-félsziget keleti részétől megközelítőleg Moszkván keresztül Kijevig húzódik, előtte az ilyenkor megszokottnál pár fokkal melegebb a levegő. Szintén egy ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Brit-szigetek térségében is. Európa jelentős részének időjárását anticiklon alakítja, a leszálló légmozgás hatására általában kevés a felhő, sokat süt a nap, nem regisztrálnak csapadékot. Kontinensünkön a legmelegebb Spanyolországban és Törökország nyugati területein van, itt 39, 40 fokot is mérnek a délutáni órákban. A Kárpát-medence a már említett anticiklon délkeleti peremén helyezkedik el, kedd estig száraz, egy-két fokkal melegebb levegő áramlik térségünk fölé.



Várható időjárás kedd estig

---------------------------

Hétfőn általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, északon és délkeleten képződhet kissé több gomolyfelhő, majd éjszakára mindenütt kiderül az ég. Kedden a sok napsütés mellett kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Napközben az ország keleti harmadában erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet, majd éjszakára a Zemplén kivételével mindenhol mérséklődik a légmozgás. Kedden keleten az északkeleti, a Kisalföldön a délkeleti szél időnként megélénkül.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben akár 8 fokig is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 30 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!