Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.08.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A kontinens déli és középső részén anticiklon húzódik. Emiatt nagy területen kevés a felhő, sok a napsütés. Változékonyabb idő csak a Brit-szigeteken, Norvégiában, Franciaországban van, ahol egy Izland feletti középponttal örvénylő ciklon frontrendszere húzódik. A hőmérséklet csúcsértéke ezeken a vidékeken csak 15, 22 fok között alakul. Ugyanakkor a szárazföld nagy részén 23, 30 fok közötti értékeket mérnek délutánonként, sőt a Kelet-európai-síkság déli felén, valamint a Földközi-tenger medencéjében 31, 36 fok közé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását szerda estig döntően anticiklon alakítja, holnap nyugat felől egy feloszlóban lévő front érinti térségünket, de lényeges változást nem okoz, sőt még a nappali felmelegedés is erősödik.



Várható időjárás szerda estig

-----------------------------

Az ország nagy részén derült vagy kissé felhős, csapadékmentes időre számíthatunk. Szerdán a Dunántúlon több lesz a fátyolfelhő, illetve késő délután, este a nyugati, északnyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, zivatar, átmeneti szélerősödés kíséretében. Kedden a Kisalföldön a délkeleti, a Tiszántúlon az északkeleti szél élénkülhet meg, éjszakától gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ismét 10 fok alá hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29, 32 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!