Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.08.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Hullámzó frontzóna választja ketté kontinensünket, ennek mentén sok a felhő, több helyen esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok is előfordulnak. A frontzóna Skandinávia déli részétől Lengyelországon és az Alpokon át egészen Spanyolország északi részéig húzódik, ettől keletre döntően magas légnyomás uralkodik. Kelet- és Dél-Európában általában sokat süt a nap, a Földközi-tenger partvidékén többfelé mérnek 35 fok feletti hőmérsékleti értékeket a délutáni órákban. Európa hűvösebb területei közé tartozik a Brit-szigetek és Skandinávia nyugati, északnyugati része, itt sok helyen a 20, Izlandon pedig helyenként 10 fok alatt marad a hőmérséklet egész nap. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egy markáns hidegfront alakítja, sokfelé okozva csapadékot és megerősödő szelet.




Várható időjárás vasárnap estig

-------------------------------

Először a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében, estétől pedig a Dunától keletre is egyre több lesz a felhő. Északnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk tartós esőre, záporra, helyenként zivatarra. Vasárnap eleinte mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól a nyugati országrészben felszakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon és a középső területeken, délutántól főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék valószínű, heves zivatarnak azonban kicsi az esélye. Szombaton a Dunántúlon több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Vasárnap már keleten is északnyugati, északi szél várható, az országban több helyen erős, helyenként viharos széllökések lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 18 és 25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon azonban még 25 fok fölé melegedhet fel a levegő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!