Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.08.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Brit-szigetektől nyugatra ciklon örvénylik, frontjai mentén sok a felhő, több helyen esik az eső. Finnország felett szintén alacsonynyomású rendszer található, hidegfrontja Oroszország nyugati részén és Fehéroroszországban okoz záporokat, zivatarokat. Az Ural előterében az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb az idő, délutánra sok helyen 26, 31 fokig melegszik fel a levegő. Ezzel szemben Közép-Európában viszonylag hűvös van, például Németországban és Lengyelországban is csak 20 fok körül alakulnak a maximumok. Kontinensünkön a legmelegebb az Ibériai-félszigeten van, ott egy-két helyen 40 fok fölé melegedett a levegő. A Kárpát-medence időjárását szerda estig anticiklonális hatások alakítják, hatására az ország nagy részén sok napsütés és kevés felhő várható.



Várható időjárás szerda estig

-----------------------------

Északkeleten az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett este és az éjszaka első felében szórványosan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, mindössze az északkeleti határvidéken lehet egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, szerdán napközben a középső területeken néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között valószínű, de helyenként 10 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 22 és 27 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!