Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.10.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa legnagyobb részén az október közepének megfelelőnél enyhébb az idő. A leghidegebb a Skandináv-félsziget északi felén és Oroszország északnyugati vidékén van, ahol sok a felhő, csupán 3 és 10 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. A Kelet-európai-síkság, illetve a Brit-szigetek felett is többnyire felhős az ég, de enyhébb az idő, a síkság déli részén 18, 20, Angliában 20, 21 fokig is felmelegszik a levegő. Nyugat-, Közép- és Dél-Európában ugyanakkor anticiklonális hatások érvényesülnek. A Pireneusi-félszigeten nyárias a hőmérséklet, 35, 36 fokot is mérnek, de a nagykiterjedésű magasnyomás más területein is a vénasszonyok nyara köszöntött be, kevéssel 20 fok feletti, a délebbi tájakon 25 fok körüli csúcshőmérséklettel. Arrafelé eseménytelen az időjárás; a ködfoltok feloszlását napos, száraz idő követi. Vasárnap estig a Kárpát-medencében is sok lesz a napsütés, a hőmérséklet maximuma több fokkal az átlag felett alakul.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

----------------------------------------------------

Napos idő várható szombaton kevés felhővel, vasárnap többnyire derült éggel. Csapadék nem lesz. Éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, a Nyírségben és az Északi-középhegység völgyeiben talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!