Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.10.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kiterjedt anticiklon található Közép-Európa térségében, hatására általában kevés a felhő, napos, száraz, szélcsendes az idő. Hajnalra többfelé képződik köd, ami helyenként csak lassan oszlik fel. Az októberben megszokottnál magasabb a maximum-hőmérséklet, általában 18, 25 fokig melegszik fel a levegő. Továbbra is nyáriasan meleg van az Ibériai-félszigeten, ahol helyenként 30, 36 fok is mérhető. Frontzóna húzódik az Atlanti-óceán, illetve az észak- és a kelet-európai országok fölött. Skóciától a Kelet-európai-síkságig sok a felhő, többfelé esik az eső, záporeső. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt 10, 17, Oroszországban 6, 10 fok között alakul. A leghidegebb Skandinávia északi felén van, ahol többnyire 1, 7 fok közötti értéket mérnek. Hétfő estig a Kárpát-medencében folytatódik a nyugodt, eseménytelen időjárás, a sokévi átlag feletti csúcshőmérséklettel, a ködfoltok feloszlását követően sok napsütéssel.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Estétől északkeleten is kiderül az ég, csapadék nem várható. Éjjel párássá válik a levegő, nagyobb valószínűséggel az Északi-középhegység térségében, az Alföldön, valamint a nyugati határvidéken foltokban köd képződik. Hétfőn folytatódik a derült, napos idő, azonban helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a Nyírségben ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 25 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!