Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.10.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Skandináv-félszigettől a Kárpát-medencén át egészen a Földközi-tengerig nagy területen anticiklon alakítja az időjárást. A felsorolt térségben a leszálló légmozgásoknak köszönhetően sokat süt a nap, de helyenként tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Ugyanakkor Nyugat- és Kelet-Európában ciklonok örvénylenek. Ott és frontjaik környezetében erősen felhős vagy borult az ég, több helyen esik az eső, záporeső, az északi tájakon néhol havazás, hózápor is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 10, helyenként 5 fok alatt, kissé délebbre 11 és 20 fok között változik. Melegebb az idő a naposabb középső és délkeleti vidékeken, ahol a délutáni órákra többnyire 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható, de erősödik a ködhajlam.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Az éjszaka sokfelé képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet pénteken a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, de főként északnyugaton, nyugaton helyenként tartósan megmaradhat. Hajnalban néhol szitálás is lehet. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak délnyugaton élénkül meg napközben a délnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a hidegre érzékeny, tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet, ott talajmenti fagy is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 18 és 24 fok között várható, a tartósan ködös tájakon azonban 15 fok alatt valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!