Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.10.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Az Északi-tenger felett található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló frontzónája felhős, többfelé esős időt okoz kontinensünk északnyugati és középső területein. A front mögött nagyrészt 20 fok alatt alakul a csúcshőmérséklet. Északkelet-Európa időjárását anticiklon határozza meg, Finnországban, a Balti államokban, valamint ettől keletre éjszaka többfelé fagy, illetve a tartósan ködös részeken napközben is általában csak 5 fok alatt marad a hőmérséklet. Dél-Európában sokfelé 20-25, Spanyolországban néhol 30 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a nyugat felől érkező front, valamint a közelünkben kialakuló ciklon határozza meg, emiatt csapadékos, szeles, hűvös idő várható.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Hétfő estig túlnyomóan borult lesz az ég. Vasárnap nyugat felől egyre több helyen várható eső, záporeső, estig a Tiszántúlon még nem valószínű csapadék. Éjszakától már országszerte számíthatunk tartós, kiadós esőre, a csapadék mennyisége hétfő estig sok helyen a 20, a középső területeken néhol az 50 mm-t is meghaladja. Az északira, északkeletire forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 14 fok között várható, délkeleten lehet az enyhébb idő. Kicsi lesz a napi hőingás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!