Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.10.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Nagy kiterjedésű, stagnáló anticiklon és kifejezetten hideg légtömeg helyezkedik el Európa keleti, északkeleti részén. Alacsonyszintű felhőzettel borított, valamint derült tájak egyaránt előfordulnak, az anticiklon peremén néhol havazik. A hőmérséklet napközben sem emelkedik 0, +6 fok fölé. Magasnyomás határozza meg az időjárást az Ibériai-félsziget térségében is, ott azonban sok a napsütés, a csúcshőmérséklet 18 és 25, Dél-Spanyolországban 26 és 29 fok között alakul. Markáns ciklon frontfelhőzete vonul a Brit-szigetek tágabb környezetében, többfelé eső, záporeső alakul ki, szeles az idő. Ciklon örvénylik Közép-Európa felett, ami a Kárpát-medencében és attól délre kiadós esőzést okoz, az Alpokban havazik, és többfelé viharos északnyugati szél fúj. Kedd estig a ciklon elhagyja a Kárpát-medencét, mindenütt megszűnik a csapadék, és mérséklődik a légmozgás.



Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Eleinte borult lesz az ég ismétlődő esővel, záporral, délkeleten lehet hosszabb a csapadékmentes idő. Az esti óráktól gyengül a csapadék intenzitása, illetve egyre több helyen eláll az eső, éjjel északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Kedden délkeleten lesz eleinte még sok a felhő, ott reggel kisebb eső is előfordulhat. Napközben a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék már nem valószínű. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős, a Dunántúlon, valamint estétől az északkeleti megyékben viharos lesz, kedden délutántól mérséklődik majd a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, a szélcsendes, gyengén felhős tájakon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!