Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.11.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------



Frontzóna hullámzik az Ural előterétől Fehéroroszországon, a Kárpát-medencén át egészen Szicíliáig. A front mentén sokfelé esik az eső, a Kárpátokban havazik. Az Adriai-tenger mentén több helyről jelentettek 40 mm körüli csapadékösszeget, Bolognában azonban ennél lényegesen több eső, 80 mm-nyi esett. Eközben Nyugat-Európa fölé anticiklon nyúlik be az Atlanti-óceán felől, így Lengyelországtól Portugáliáig napos és rétegfelhőzettel borított területek váltják egymást. A legmagasabb hőmérséklet Európa északi, keleti és középső részein döntően 2 és 10 fok között alakul. A mediterrán térségben is csak kevés helyen emelkedik 20 fok fölé délutánra a hőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását átmenetileg az említett anticiklon peremén érkező szárazabb levegő alakítja.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Kedden észak felől lassan szakadozik, csökken a felhőzet, de délen borult marad az ég. Délkeleten is mindenütt megszűnik a csapadék. A - déli megyéket kivéve - gyengén felhős éjszakát követően szerdán az északi megyékben napos, délen erősen felhős idő várható, de napközben fokozatosan csúszik észak felé a felhőzet. Napközben nem várható csapadék, szerda estétől azonban a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön már helyenként lehet gyenge eső. Kedden mindenütt jelentősen gyengül, estétől már gyenge vagy mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. Hajnalban foltokban zúzmarás köd képződhet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de a Budapest tágabb környezetében lévő fagyzugos helyeken és az Északi-középhegység völgyeiben -4, -7 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 10 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!