Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.11.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Szárazföldünk délnyugati területe fölött anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak- és Kelet-Európa időjárását ciklonok és frontjaik teszik változékonnyá. Emiatt kontinensünk északi és keleti részén általában gyakran erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen fordul elő eső, havas eső, hó. A legmagasabb nappali hőmérséklet Izlandon és a Skandináv-félsziget északnyugati felén 0 és -8, Közép- és Északkelet-Európa nagy részén 0 és +7 fok között változik. Enyhébb az idő a déli, délnyugati vidékeken ahol a kora délutáni órákra többnyire 10 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli tájain 21, 24 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte váltakozó nedvességtartalmú, hideg, majd nyugat, délnyugat felől egyre nedvesebb, enyhébb léghullámok érkeznek.



Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Átmenetileg erősen megnövekszik, majd este északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Kisebb eső, zápor estig több helyen előfordulhat; havas eső, hózápor néhol síkvidéken is lehet, de elsősorban a hegyekben valószínű. Éjjel a változó felhőzetből főként északon lehet gyenge csapadék. Hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, emellett futó zápor, hózápor kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél az Észak-Dunántúl, a főváros és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, hétfőn helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -5 fok között alakul, a szélcsendes, derült délnyugati, illetve északkeleti tájakon lesz a leghidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 10 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!