Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.11.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán több fokkal enyhébb levegő áramlik kontinensünk fölé, emiatt a legtöbb helyen az ilyenkor megszokottnál magasabb csúcshőmérsékletet mérnek. Franciaországban és Spanyolországban a délutáni órákban 20, 24 fokig melegszik fel a levegő. Európa déli részének időjárását anticiklon alakítja, általában sokat süt a nap, helyenként azonban tartósan borult, párás területek is előfordulnak. Szintén magasnyomású légköri képződmény helyezkedik el Skandinávia északi része felett. Tartósan fagyos idő csak Észak-Európában fordul elő. A Kárpát-medencében tovább folytatódik a frontmentes, nyugodt időjárás, a délnyugati országrész kivételével túlnyomóan borult, párás idő várható.



Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------

Éjszaka mindenütt párássá válik a levegő, egyre nagyobb területen képződik köd. Pénteken az ország nagy részén borult, párás idő várható, napközben zsugorodik a köd, délnyugaton számíthatunk többórás napsütésre. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A délnyugati szél csütörtökön a Dél-Dunántúlon megélénkül, estétől gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a borult tájakon 5 és 10, míg a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!