TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.12.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa középső területén ciklon örvénylik. Előoldalán, illetve a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő eső, havas eső, északabbra havazás. A ciklon hátoldalán szakadozott a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan havazás, hózápor is kialakul. Az Atlanti-óceán és Kelet-Európa fölött anticiklon található, a Pireneusi-félszigeten gyengén felhős, napos az idő, keleten azonban több helyen felhős az ég, néhol tartósan ködös az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten -1 és -8 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi részén -17, -22 fok is előfordul. Közép- és Nyugat-Európában általában 0 és +8, délen 10 és 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt Szicíliában és Görögország déli területein a kora délutáni órákra helyenként 20, 21 fokig melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé többnyire alacsony nedvességtartalmú, továbbra is hideg levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Éjszaka eleinte gyengén felhős időre számíthatunk, majd főként az északi és középső tájakon köd, az Északi-középhegység térségében zúzmarás köd képződik, illetve a Tiszántúlon megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem várható, legfeljebb a ködös területeken lehet szitálás, hószállingózás. Holnap az ország nagy részén a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd és az alacsonyszintű felhőzet, illetve a Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég. A keleti határvidéken helyenként kisebb eső, havas eső, havazás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Ma mérsékelt marad a légmozgás, holnap megélénkül, néhol megerősödik az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a havas, szélvédett, derült vidékeken -7, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +4 fok között várható.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!