TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.12.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk délnyugati részén anticiklon alakítja az időjárást. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi, északkeleti területei fölött ciklonok vonulnak nyugatról kelet, délkelet felé. Hatásukra Európa nagy részén sok a felhő, és a frontok mentén több helyen esik az eső, havas eső, hó. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten általában 0 és -6 fok között változik, de Finnország és Svédország északi részén -20 fokot is mérnek. Délebbre enyhébb az idő, többnyire 1 és 7, az Atlanti-óceán partvidékén és a mediterrán térségben 9, 14 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt a legdélebbi tájakon a kora délutáni órákra 15, 17 fokig melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a most még Délnyugat-Európa fölött található anticiklon a Kárpát-medence fölé helyeződik.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Éjszaka északkeleten csökken a felhőzet, majd egyre többfelé köd képződik, szitálás, ónos szitálás is lehet. Csütörtökön az éjszaka képződő köd több helyen tartósan megmarad, másutt túlnyomóan napos idő lesz. A ködös helyeken szitálás, néhol ónos szitálás továbbra is lehet. Az eleinte még erős északnyugati, nyugati szél fokozatosan mérséklődik, csütörtkön helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a tartósan ködös tájakon 0 és +3, a naposabb helyeken 4 és 8 fok között valószínű.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!