Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.12.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az északkelet-európai anticiklont hideg levegő tölti ki. Területén változóan felhős, párás, helyenként ködös az idő. Napközben is fagy, sőt az Ural előterében nem ritka a -10 fokos maximum sem. Enyhe idő a szárazföld déli vidékein van; 10 fok fölé a Pireneusi-, az Appennini- és a Balkán-félsziget déli felén melegszik fel a levegő, Spanyolország délkeleti tengerpartján szombaton még 20 fokot is mértek. A legtöbb helyen sok a felhő, a Kárpátoktól kissé keletre havazik, a nyugat-európai partoknál többfelé esik az eső. A Kárpát-medence felett jelenleg köztes magasnyomás található, hétfőn azonban már egy nagytérségű nyugati ciklon előoldalára kerülünk. Déli áramlással nedves és több hullámban szokatlanul enyhe levegő érkezik fölénk.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Késő estétől elsősorban északi megyékben számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra; esőre, az ország északkeleti harmadán havas esőre, hóra, helyenként átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Hétfőn napközben északkeleten marad a túlnyomóan borult ég, de délután már csak helyenként, az északkeleti határnál eshet. Az ország nagyobb részén szakadozik, vékonyodik időnként a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, és legfeljebb néhol eshet gyengén az eső. Egyre nagyobb területen megerősödik, kezdetben a Dunántúl északi felén, hétfőn másutt is viharossá fokozódik a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között valószínű, fagypont alatti minimum az Északi-középhegység térségében és a keleti országrészben lehet (a legalacsonyabb hőmérséklet még késő este áll be).

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 9 és 14, az ország északkeleti harmadán 3 és 8 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!