Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Grönland térségétől Izlandon és a Brit-szigeteken át a kontinens északnyugati részéig továbbra is több középpontú ciklonrendszer analizálható, amelynek egy melegfrontja okoz többfelé esőt Franciaország környékén, havazást az Skandináv-félszigeten. Szintén ciklon örvénylik a Balkán-félsziget déli része fölött is, nagy területen hull nagy mennyiségű csapadék, síkvidéken eső, a hegyekben hó. A Kelet-európai-síkság fölött ugyanakkor anticiklon húzódik, délnyugati peremén többfelé havazik, másutt napos vidékek is vannak. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban általában 10 és 15 fok között alakul. Az Ukrajnától Lengyelországon át Dél-Skandináviáig terjedő sávban húzódik a nappali fagy határa. Oroszország belsejében -10, -25 fok a jellemző minimum-hőmérséklet. A Kárpát-medencét éjszaka északnyugat felől okklúziós front éri, hatására beborul az ég, és hétfőn elsősorban a Dunántúlon csapadék is várható.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Vasárnap napos és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, számottevő csapadék sehol sem lesz. Éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen, délelőtt a Tiszántúlon is beborul az ég. Hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon és északon helyenként már szállingózhat, eshet a hó, nyugaton átmeneti ónos eső sem kizárt, majd délelőtt a Dunántúlon egyre többfelé, délutántól másutt elszórtan várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, helyenként eső. Jelentősebb mennyiség délnyugaton hullhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, Hétfőn a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!