Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa nagy részének időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Hatásukra többnyire erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő csapadék; északabbra havazik, délen, délkeleten az eső esik. Ugyanakkor az Atlanti-óceán felől magasnyomás nyúlik be a Brit-szigetek és Franciaország fölé, emiatt arrafelé a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Szintén anticiklon található kontinensünk északkeleti tájai fölött, a magasnyomás peremén sok a felhő, helyenként havazik, a középső területein azonban inkább gyengén felhős, napos idő a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-, Északkelet-Európában többnyire -2 és -15 fok között változik. Délebbre enyhébb az idő, általában 2 és 10 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb továbbra is délen van, ahol a kora délutáni órákra 11 és 19 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását eleinte okklúziós front, majd egy mediterrán ciklon alakítja.



Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte a Dunántúlon, majd többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten néhol eső is lehet. Kezdetben általában mérsékelt marad a légmozgás, majd éjszakától megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás is kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +5 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!