Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.02.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Kontinensünkön frontmentes, eseménytelen idő mindössze a Kelet-európai-síkságra, illetve Nyugat-Európa nagyobb részére jellemző. Ezeken a területeken jórészt napos az idő, a hőmérséklet pedig a sokéves átlag körül alakul. Ez nyugaton 3, 8, keleten -1, -8 fok közötti csúcshőmérsékletet jelent, de az Ural előterében még ennél is jóval hidegebb van. Eközben Skóciától északnyugatra, Svédország felett, valamint a Fekete-tengertől északra 1-1 ciklon örvénylik. Frontjaik mentén felhős, csapadékos az idő, a Brit-szigeteken és délen eső, másutt havas eső, hó esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak Spanyolország legdélebbi tájain és Szicíliában közelíti meg a 20 fokot, másutt inkább a 10 fok körüli maximum a jellemző. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását mediterrán ciklon alakítja, csapadékos időjárásra számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén szerda estig

-------------------------------------------------

Az ország legnagyobb részén túlnyomóan borult lesz az ég, de hajnaltól a Dunántúl nyugati felén már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Ott szerdán rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Reggelig sokfelé várható havazás, havas eső vegyesen, de az Alföldön átmenetileg eső is lehet. Szerdán a Dunántúl legnagyobb részén már nem valószínű csapadék, az ország középső és keleti harmadában azonban továbbra is több helyen számíthatunk havazásra, havas esőre, keleten esőre is. Szerdán estére az északkeleti megyékre húzódik vissza a csapadék. Az élénk északias szelet napközben a Nyugat-Dunántúlon, holnap északkeleten is erős széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!